Специализираната прокуратура е внесла в съда искане за отстраняване от

...
Специализираната прокуратура е внесла в съда искане за отстраняване от
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска отстраняване на Иванчева от кметския пост, подписвала документи от ареста

Специализираната прокуратура е внесла в съда искане за премахване от служба на кмета на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева, арестувана по обвиняване за рушвет. Наскоро стана ясно, че до момента в който е в ареста, кметицата на " Младост " е придвижила документи за излизане в отпуск, а предходната седмица го е прекратила и на процедура е била настоящ кмет, въпреки и под стража.

Разследващите са открили, че Иванчева даже е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с позволен достъп за рандеву, след което те са достигали до общинската администрация.

По този метод тя е осъществявала от следствения арест дейности, ориентирани към действително практикуване на пълномощията на кмет на регион, макар задържането й под стража, разясняват от прокуратурата. Иванчева даже е подписала заповед, с която уволнява своя заместител Румен Русев, който сега извършва длъжността кмет на " Младост ", заяви пиарът на региона Петър Кърджилов. Назначеният за и.д.кмет Владимир Клисуров, разгласи, че не е в положение да извършва тази активност единствено няколко дни откакто пое работата. Той подаде молба за овакантяване и делегира правата си на Румен Русев и излезе в болничен

Предстои съдът да насрочи делото за разглеждане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР