Специализираната прокуратура е приключила разследването за корупция срещу кмета на

...
Специализираната прокуратура е приключила разследването за корупция срещу кмета на
Коментари Харесай

Спецпрокурорите готови с обвиненията срещу Иванчева

Специализираната прокуратура е завършила следствието за корупция против кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, заместник-кмета Биляна Петрова и някогашния кмет на общината Петко Дюлгеров. Разследването продължи по-малко от 3 месеца, показват от прокуратурата.

В понеделник и вторник прецизираните обвинявания са предявени на всеки от тримата. От през днешния ден, 11 юли 2018 година, стартира предявяване на материалите по делото на обвинените и отбраната им.
В най-кратки периоди по-късно Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт.

Припомняме, тримата обвинени по делото бяха арестувани на 17 април 2018 година в София , като акцията по задържането на кметицата Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се реализира в центъра на столицата - на кръстовището против Спортната палата - показно и продължи повече от 8 часа. Бившият кмет Дюлгеров бе арестуван настрана.

Според обвиняването задържането е поради приемане на рушвет от 70 000 евро .

От тогава досега Десислава Иванчева и останалите се намират в ареста, макар опитите на юристите да трансформират мярката за неотклонение.
Докато Иванчева е в ареста съдът я в профил от работа. На нейно място в общината бе назначен, още веднъж след скандал обаче, арх. Румен Русев.

Десислава Иванчева изрично отхвърля обвиняванията, потвърждавайки че те са инсценировка и политически удар против нея и гражданското ръководство на регион " Младост ". Припомняме, че Десислава Иванчева бе определена за кмет на " Младост ", като претендент на съдружие на жители, протестиращи против застрояването на квартала. Изборите бяха предварителни, откакто предходния кмет на " Младост " - определен от ГЕРБ - подаде оставка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР