Специализираната полицейска операция за пътен контрол бе проведена в последните

...
Специализираната полицейска операция за пътен контрол бе проведена в последните
Коментари Харесай

Спецакция на „Пътна полиция“ в София за три дни отне 21 книжки, прибра 12 коли и 2 мотора

Специализираната полицейска интервенция за пътен надзор бе извършена в последните три дни от предходната седмица на територията на столицата. В дейностите се включиха и полицейски екипи с мотоциклети на отделите „ Пътна полиция “ и „ Специализирани полицейски сили “. Това оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

За интервала от 13 до 15 октомври са тествани 2196 моторни транспортни средства и 2445 водачи и пасажери. За открити нарушавания са съставени  243 акта и 541 фиша, връчени са и 1686 фиша. Сред най-често установените нарушавания, за които са формирани актове са: непоставяне на предпазни колани – 83; липса на наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ – 14; прилагане на мобилен телефон – 12; недееспособност – 8; лишаване на преимущество на пешеходци – 6 и други нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Направени са 818 инспекции за алкохол и наркотични субстанции, от които 4 посочили позитивен резултат за приложимост на опиати, 3 – за съществуване на над 1.2 промила алкохол в издишания въздух и 3 – до 1.2 промила.

Отнети са 21 свидетелства за ръководство на МПС и е прекъсната регистрацията на 12 автомобила и 2 мотоциклета. При четирима от водачите на мотоциклети е открито, че карат без нужната по закон категория, а при един – че е сложил непозволено регистрационна табела.

Намаляването на пътнотранспортния травматизъм и спазването на Закона за придвижване по пътищата е измежду главните цели на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи. Полицаите ще продължат безкомпромисно да съблюдават за съблюдаване на разпоредбите за пътното придвижване и санкциониране на нарушителите на законовите правила.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР