Специализираната полицейска операция по линия „наркотици“ е проведена в края

...
Специализираната полицейска операция по линия „наркотици“ е проведена в края
Коментари Харесай

Задържаха участници в две сделки с наркотици в Пловдив

Специализираната полицейска интервенция по линия „ опиати “ е извършена в края на предходната седмица от чиновници на Първо районно управление (на МВР) към пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. В хода й са конфискувани към 5 кг марихуана, 175 грама амфетамин, над 62 грама ектази и известни количества кокаин, метамфетамин и тетрахироканабинол. С разпореждане на наблюдаващ прокурор от окръжната прокуратура за период до 72 часа са арестувани двама 26-годишни пласьори, на адреса на единия от които е открита и оранжерия за развъждане на канабис, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.



В миг на покупко-продажба на марихуана в лек автомобил „ Хонда “ криминалистите задържали 26-годишен дилър и негов 31-годишен клиент, който бил придобил над 5 грама от опиата. При последвалото претършуване на адреса на по-младия мъж е открита домашна оранжерия за произвеждане на канабис. Общо са конфискувани над 4,7 кг изсушена зелена листна маса, към 24 грама прахообразно вещество с деен съставен елемент тетрахидроканбинол, електронни везни и други материални доказателства за реализираната от мъжа противозаконна активност.



При паралелна противозаконна договорка с опиати арест последвал и за различен причинител на 26 години и 24-годишна жена, закупила от него над 8 грама марихуана. В хода на процесуалните и следствени дейности в жилището на мъжа служителите на реда намерили към 144 грама марихуана, 175 грама амфетамин, екстази 62 грама, метамфетамин 7,3 грама и 4,6 грама кокаин.

И четиримата арестувани са известни на чиновниците на реда. Срещу тях са формирани бързи производства. С разпореждане на Окръжна прокуратура – Пловдив двамата 26-годишни мъже са привлечени като обвинени за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс. Приведени са в ареста за период до 72 часа. След импортирано искане от страна на прокуратурата, съдът им е наложил мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР