Специализираната операция срещу незаконна миграция е проведена днес от служители

...
Специализираната операция срещу незаконна миграция е проведена днес от служители
Коментари Харесай

„Гранична полиция“ разкри голяма група за трафик на мигранти, 10 души са задържани

Специализираната интервенция против противозаконна миграция е извършена през днешния ден от чиновници на ГДГП. Разследващите дейности са взаимно с ДАНС по досъдебно произвеждане по разказа на РДГП – Бургас, под надзора на Oкръжната прокуратура.

При извършените оперативно-издирвателни дейности граничните служители на реда събрали доказателства за български жители, които организирали превеждането, превозването и последващото извеждане през държавната граница на мигранти за страни от Европейски Съюз. Членовете на групата са предоставяли коли, намирали са водачи за транспорт на мигрантите, както и водачи на съпровождащи коли.

В множеството случаи персонално са направлявали превозването, спазвайки огромна отдалеченост от транспортното средство, натоварено с мигранти. Служителите на Групово дело „ Гранична полиция “ са открили, че арестуваните получавали координатите с местонахождението на групата противозаконни мигранти от уредници на турска територия.

В хода на интервенцията досега граничните служители на реда са открили и задържали 10 лица за период до 24 часа - деветима на територията на Бургаска област, а един - на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “.

Извършени са претърсвания на 4 адреса на територията на общините Поморие, Руен, Камено в Бургаска област.

Иззети са голям брой движимости, съотносими към формираното досъдебно произвеждане. Проведени са голям брой разпити на очевидци и разпознавания на лица, потвърждаващи активността на проведената незаконна група.

Работата по случая продължава.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР