Специализирана полицейска операция срещу отглеждането и разпространението на наркотични вещества

...
Специализирана полицейска операция срещу отглеждането и разпространението на наркотични вещества
Коментари Харесай

Разкриха нива с конопени растения и иззеха голямо количество амфетамин

Специализирана полицейска интервенция против развъждането и разпространяването на наркотични субстанции организираха чиновници на Районно управление-Горна Оряховиц а, под управлението на прокуратурата, оповестиха от полицията.
 ОД на МВР-Велико Търново
В късните часове на 27 юли в землището на Лясковец, наоколо до дере, униформените разкрили равнища, засята с растения от рода на конопа. В региона били видяни и двама мъже, които носели фенери и пръскачка.

При появяването на полицейските чиновници те побягнали в опит да се укрият. П ри последвалото гонене един от чиновниците създал сигнален изстрел във въздуха със стоп патрон. След задържането им е открита самоличността на двамата - на 25 и на 30 години от Петричко.
 ОД на МВР-Велико Търново
Установено е, че до равнищата са се придвижили с лек автомобил, който е открит заключен наоколо. От транспортното средство са конфискувани торове и препарати за бърз напредък, а при оглед на равнищата са открити засети към 1000 растения от рода на конопа - в друга степен на развиване, с височина от 1.5 до 25 метра, както и система за капково напояване, слънчеви панели, батерии и трансформатори.
 ОД на МВР-Велико Търново
По случая е стартирано досъдебно произвеждане. На 28 юли, двамата са привлечени, като обвинени. На по-младия е наложена мярка за неотклонение „ подписка “, а с разпореждане на прокурор съучастникът му е арестуван за период до 72 часа. Работата по документиране на цялостната им незаконна активност продължава.
 ОД на МВР-Велико Търново

 ОД на МВР-Велико Търново
В рамките на същата спецакция чиновници на полицейското ръководство в Павликени разкрили разнообразни по тип наркотични субстанции от жилище в Бяла църква, населявано от 27-годишна жена, известна на полицията.
 ОД на МВР-Велико Търново
Иззети са над 200 грама вещество, реагиращо на амфетамин при полеви наркотест, към 23 грама канабис, 15 грама метамфетамин и електронна везна. Обитателката на парцела е арестувана с полицейска мярка до 24 часа. По случая е стартирано досъдебно произвеждане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР