Специализирана полицейска операция се провежда в Нова Загора ден преди

...
Специализирана полицейска операция се провежда в Нова Загора ден преди
Коментари Харесай

Спецакция за купуване на гласове в Нова Загора

Специализирана полицейска интервенция се организира в Нова Загора ден преди провеждането на частични избори за кмет на общината. Проверяват се търговски обекти, интензивно се следи престъпният контингент. Към момента няма арестувани.

Полицията се е самосезирала по обява в обществените мрежи на мъж, който твърди, че са му предлагани пари с цел да гласоподава за избран претендент. Извършват се разпити, съобщи Българска национална телевизия.

" Спецакцията е ориентирана към предварителна защита на нарушавания, свързани с изборите, както добър публичен ред и пътна сигурност. Колкото и да е лекомислен този сигнал във Facebook, се прави инспекция - да го потвърдим или отхвърлим изцяло ", сподели за Българска национална телевизия основен контрольор Димитър Кикьов, шеф Полицейско ръководство, Сливен.

Случаят е докладван на прокуратурата.

Операцията е почнала през вчерашния ден следобяд. Към момента са осъществени над 50 беседи с лица, които са открити като извършители на предишни избори. Проведена е среща с кметовете на обитаеми места, като е заострено вниманието им за навреме подаване на сигнали за нарушавания в изборния ден.

За изборния ден в община Нова Загора е основана организация за защита на 44 изборни места със общо 63 изборни секции, като в 48 секции изборът ще се организира с машини, а в 15 секции с бюлетини.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР