Специализирана полицейска операция се извършва на територията на Видинска област,

...
Специализирана полицейска операция се извършва на територията на Видинска област,
Коментари Харесай

Спецакция се извършва на територията на Видинска област

Специализирана полицейска интервенция се прави на територията на Видинска област, оповестяват от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи. Мащабната полицейска интервенция е стартирала сутринта в 6:00 часа и ще продължи 48 часа. 

Служители на Районно ръководство - Кула ревизират постъпили сигнали за пазаруване на гласове. Криминалисти са направили претърсвания на два частни адреса в Кула. Работата на проверяващите продължава в границите на формираните по случаите две досъдебни производства, прецизират от пресцентъра на ОДМВР.

Към 16:00 ч. са арестувани двама причинители на обири и са формирани три досъдебни производства и една предварителна инспекция. 40-годишен престъпно проявен видинчанин е арестуван за кражба на голям брой принадлежности от строителен магазин в града. 59-годишна жена е арестувана за кражба на портмоне от различен търговски обект във Видин.

Комплексната интервенция е за противопоставяне на стандартната престъпност и запазване на публичния ред, както и за попречване и откриване на закононарушения срещу политическите права на жителите. В акцията вземат участие чиновници от престъпна, икономическа, териториална, охранителна и пътна полиция, включени са екипи на жандармерията. Служителите на Министерство на вътрешните работи реализират контролна активност на териториите на трите районни ръководства - Видин, Белоградчик и Кула, допълват от пресцентъра. Засилено е полицейското наличие във видинския кв. “Нов път ”, в селата Арчар и Медовница. Полицията прави дейни превантивни и контролни дейности - инспекция на моторни транспортни средства, търговски обекти, престъпен контингент.

Териториалният обсег на полицейските дейности ще се трансформира според от настоящата оперативна конюнктура в област Видин.

По-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че на територията на цялата страна е почнала профилирана полицейска интервенция против пазаруването на гласове и корпоративния избор, която ще продължи до края на изборния ден.  Тази заран на територията на Областна дирекция  на Министерство на вътрешните работи - Бургас стартира акция против битовата престъпност и предварителна защита на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите. Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, компании, търгуващи с дърва за огрев и други. Задържан е един човек в Сунгурларе след полицейски дейности по сигнал за противозаконен дърводобив, лихварска активност и корупционни практики при търгове за дърводобив.  Полицейска акция тече и в Благоевград, като предстоят такива и в други обитаеми места, прецизираха по-рано от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР