Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с избирателните

...
Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с избирателните
Коментари Харесай

Задържаха четирима при мащабна спецакция

Специализирана полицейска интервенция по противопоставяне на закононарушения, свързани с изборните права на жителите, битовата престъпност и пътния травматизъм, бе извършена през днешния ден на територията на Пернишка област, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В хода ѝ са образувани девет екипа от чиновници на ОДМВР – Перник и Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ". Те направиха инспекции на голям брой адреси в района и столицата.

 

По към този момент формирани досъдебни производства са претърсени над 14 адреса и коли, от които са конфискувани голям брой материални доказателства – огромни парични суми в лв. и валута, компютри, телефони, таблети, пропагандни материали и описи с имена на жители. Предстои определяне на тяхната съпричастност към закононарушения, свързани с пазаруване на гласове и нерегламентирана регистрация на хора по сегашен адрес, които да гласоподават за избрани общински съветници или кметове.

Един е разгласен за общодържавно търсене.

Всички дейности на полицията се организират под надзора и управлението на прокуратурата и със съответните позволения от правосъдните органи.

Припомняме, че тази неделя ще има балотаж на изборите в две общини от район Перник - Радомир и Земен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР