Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се проведе

...
Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се проведе
Коментари Харесай

15 души са задържани при спецакция на полицията в Пазарджишко

Специализирана полицейска интервенция по противопоставяне на битовата престъпност се организира през миналото денонощие на територията на региона. В нея взеха присъединяване чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, районните ръководства в Пазарджик, Пещера, Септември, Панагюрище и Велинград.

Органите на реда са направили голям брой инспекции на територията освен на общинските центрове, само че и в дребните, отдалечени обитаеми места. В хода на дейните полицейски дейности са формирани 9 досъдебни производства по общия ред, 12 бързи полицейски производства и 12 преписки. Извършени са инспекции на 1233 индивида, 903 транспортни средства. За период от 24 часа арестите на полицейските ръководства са арестувани общо 15 лица. Инспектирани са 19 пункта са изкупуване на железни боклуци, 17 заложни къщи, 79 търговски обекти, увеселителни и питейни заведения. За открити нарушавания са формирани 58 акта.

Най-голям дял от разкритите закононарушения са свързани с кражбите. В резултат на дейностите на полицейските чиновници са открити причинителите на 2 домови и 1 джебчийска кражба, 4 взломни обири на парични суми от вендинг машини, 4 обири на колела и 2 на мобилни телефони.

При продължаващо следствие екипи от РУ-Септември и сътрудниците им от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР-Пазарджик са обезвредили дилър на опиати за региона на Септември. Два са случаите на засечени лица притежаващи дрога в Пазарджик. Засечени са общо петима водачи седнали зад кормилото под влияние на алкохол, наркотични субстанции, управлявали без регистрационни табели или с отнета шофьорска брошура.

Три са случаите на предпазване в частни парцели на нелегално добита дървесина. Полицаи от РУ-Септември са открили създателя на запалване, при което бяха нанесени вреди на покривната структура на горски пункт в село Варвара. Деянието е осъществено по несъобразителност от 71-годишен гражданин на село Ветрен дол, който на 23 август в прорез с противопожарните правила запалил сухи треви наоколо.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР