Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на

...
Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на
Коментари Харесай

11 задържани при спецакция срещу битовата престъпност в Пещера

Специализирана полицейска интервенция по противопоставяне на битовата престъпност, запазване на публичния ред и успокоение на жителите се извършена през вчерашния ден на територията на Пещера.

Тя е стартирала рано сутринта и нейният обсег бе ориентиран в региона на пещерския квартал " Луковица " и периметъра към него. В по-късен стадий в инспекциите се включиха и представители на Дирекция " Безопасност на храните ", Дирекция " Инспекция по труда ", Националната организация за приходите и Регионалната здравна ревизия.



По време на полицейските дейности за осъществени инспекции на 914 лица и 655 моторни транспортни средства. Засечени са четирима водачи ръководещи колите си след приложимост на алкохол в границите сред 1.26 и 3.05 промила. Установен е случай на потребление на неистинско удостоверение за ръководство на МПС, два на нерегламентирано присъединение към водопреносната мрежа. Проверяващите са заловили мъж притежаващ метамфетамин, както и различен съхраняващ алкохол без бандерол.

По случаите са формирани 10 досъдебни производства. Униформените са съставили общо 52 акта и 34 фиша за открити нарушавания по Закона за придвижване по пътищата, Кодекса за застраховането, Закона за българските персонални документи. Връчени са 101 електронни фиша на водачи направили нарушавания. Съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи за период до 24 часа са арестувани 11 лица.

Съвместно с инспектори от ОБДХ, Национална агенция за приходите, ДИТ, РЗИ са тествани 14 търговски обекта, при които са открити нарушавания и способените институции за взели отношение. Комплексните дейности на полицейските органи ще продължат на територията и на други обитаеми места в региона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР