Специализирана полицейска операция по опазване на обществен ред и противодействие

...
Специализирана полицейска операция по опазване на обществен ред и противодействие
Коментари Харесай

Ударна спецакция! Униформени разкриха 8 криминални престъпления в Берковица

Специализирана полицейска интервенция по запазване на публичен ред и противопоставяне на стандартната престъпност е извършена през вчерашния ден в Берковица, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
При осъществените инспекции на 12 МПС, 31 лица и 7 адреса са формирани 7 акта за открити административни нарушавания.
Разкрити са 8 престъпни закононарушения. Задържани са малолетен собственик на наркотични субстанции и трима причинители на обири от кв. „ Раковица “. Съставени са 4 акта за предпазване на противозаконни дърва за огрев в кв. „ Раковица “.
Досъдебно произвеждане е формирано по член 354а, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс. След получена информация на ул. „ Д-р Иван Панов “ в Берковица криминалисти открили 17-годишен локален гражданин, от чийто джоб на якето иззели доза от 0.39 грама марихуана.
След извършени оперативно-издирвателни мероприятия в полицейския арест на районно управление (на МВР) Берковица за обири са арестувани трима поданици на кв. „ Раковица “ - двама братя на 20 година и 27 година и 17-годишен от същия квартал. Те са уличени в кражба на пластмасов съд с съдържимост от 1 000 литра, намиращ се в частен парцел в същия квартал и кражба на аудио система от паркиран в квартала лек автомобил. 17-годишеният е арестуван за кражба на батерия от лек автомобил, осъществена през декември. Откраднатите движимости са открити и върнати на притежателите.
След получена информация при инспекции в четири частни парцела в кв. „ Раковица “ е открито предпазване на общо 4.5 куб. противозаконна дървесина от друг тип. По случаите са формирани преписки по член 235, алинея 2 от Наказателен кодекс.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР