Специализирана полицейска акция срещи бракониерство и незаконно притежавано оръжие проведоха

...
Специализирана полицейска акция срещи бракониерство и незаконно притежавано оръжие проведоха
Коментари Харесай

Полицейската акция в Челопеч е срещу най-известните бракониери в Средногорието

Специализирана полицейска акция срещи бракониерство и нелегално притежавано оръжие организираха през днешния ден сутринта чиновници на ОДМВР-София на територията на Челопеч.

 

По непотвърдена информация при претърсването на домовете на Иван Иванов – " Мръвката " и Стоян Патев - " Патката " са открити, както противозаконни оръжия и муниции, по този начин и добити от бракониерска активност ловни титли. Двамата са арестувани с полицейска заповед за 24 часа.

 

Миналата пролет в обществените мрежи екскурзиант написа, че по време на утринна разходка из  гората наоколо до челопешката хижа  " Мургана " с групата му попаднали на злокобна панорама - небрежно затрупан с клони мъртвец на сърна в напреднала бременост. От тялото били изрязани единствено бутовете и плешките, а от разпрания корем се подавала главата на злочестото неродено сърненце.

 

Трудно може да си представим какъв потрес са изживяли туристите в резултат на тази потресаваща панорама, само че въпреки и позакъсняло, сякаш възмездието връхлита челопешките бракониери.

 

По време на диалози с поданици на селото репортерите ни научиха много тревожни неща за дългогодишната бракониерска активност на Иван Иванов - " Мръвката " и Стоян Патев - " Патката ", само че преобладаваше въпросът: " Защо арестуват единствено тях, а не и другите трима от групата им? "

 

Без никакви терзания " групата " се хвалела, че " повече от 20 години не са пазарували месо от магазин " и " отгледахме си децата с дивечово месо, ще отгледаме и внуците по същия метод ".

 

И може би не е просто похвала, тъй като особено за Стоян Патев - " Патката ", се знае, че няма другар, или родственик, който не е гощавал с дивечово месо

Ситуацията при Иван Иванов била друга. За него било общоизвестно, че бил огромен саможивец и предпочитал да дава дивечовото месо на кучетата си, само че не и да го споделя с някой отвън фамилията си.

 

Една заран преди две години в локалното кафене пастир от селото споделил, че над хижа " Мургана " предния ден е видял стадо от десетина муфлона. Въпреки че било измежду бял ден " Групата " неотложно се метнала на джиповете, а три дни по-късно създърмата към този момент била подготвена и разграничена. Така станало и с четирите диви кози, които имали нещастието да се появят в челопешкия Балкан.

И тук зададохме въпросът: " Откъде тези хора имат такова възприятие за безотговорност? "

 

Отговорът: " Стоян Патев е някакъв шеф в " завода " (Аурубис България-АД) и има доста пари, също така е за следващ мандат общински консултант.

Иван Иванов от дълго време е привикнал всичко да му се разминава.

Като възпитаник в техникума беше откраднал горивната помпа от един трактор и го " покриха " без никакви последици. След това през 90-те години участваше в една хулиганска тайфа, на която й викаха " Поповете ". На тях обичаното им развлечение беше  да връзват с тел възрастни хора за стълбовете и да ги държат по този начин по през целия ден и никой нищо не им направи. Затова се имат за недосегаеми. "

Източник: crimesbg.com

 

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР