Специализирана операция срещу купуването на гласове се проведе в Плевенско,

...
Специализирана операция срещу купуването на гласове се проведе в Плевенско,
Коментари Харесай

След акция в Плевенско: Задържаха четирима души за купуване на гласове

Специализирана интервенция против пазаруването на гласове се организира в Плевенско, оповестиха от полицията.

На 24 февруари чиновници на айонно управление-Левски, взаимно със чиновници на 01 РУ-Плевен, 02 РУ-Плевен, РУ-Белене, Базова научно-техническа лаборатория и бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОД на Министерство на вътрешните работи са провели спецакция за пазаруване на гласове.

В случаи на необходимост са тествани шест адреса - частни домове и офиси в град Левски и в село Асеновци. При претърсвания и обиски са конфискувани копия от изборни описи на СИК в село Асеновци с данни на лица, имащи право да гласоподават на идните частични избори за кмет в селото, ръкописни описи с имена на лица, бележник с изписани имена и ЕГН-та на лица, парична сума, открита при лист с данни на лица, заявки за регистриране в изборни описи, компютърна настройка и мобилни апарати със СИМ карти в тях, 51 броя пропагандни бланки, с маркирана позиция за гласоподаване.

Задържани за период до 24 часа са: 52-годишен, 45-годишен, 68-годишна и 56-годишна. Работата на проверяващите екипи по случая продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР