Специализиран кабинет за консултации по кърмене отвори врати днес в

...
Специализиран кабинет за консултации по кърмене отвори врати днес в
Коментари Харесай

Кърменето изисква усилия, но и не означава само хранене

Специализиран кабинет за съвещания по кърмене отвори порти през днешния ден в АГ болница " Майчин дом ". В него съвещания ще получават сегашни и бъдещи майки по всички въпроси, свързани с естественото хранене на новородените.

Кърменето е като танца за неонатолога и ръководител на Националната асоциация " Подкрепа за кърмене " доктор Анета Попиванова - първо би трябвало да научиш стъпките и да бъдеш подсилен, с цел да продължиш да танцуваш.

Майките не са задоволително добре осведомени за минусите, до които води отводът от кърмене. В новия кабинет родилките ще научат по какъв начин се нарежда бебето, кои са критериите за положително засукване, по какъв начин майките да получат убеденост за това, че тяхното бебе получава задоволително мляко.

В концепциите на доста хора дали една жена ще си кърми бебето, или ще го храни с приспособено мляко е практическо едно и също, а това въобще не е правилно, безапелационна беше Попиванов. Проблематични се оказват и хормоналните проблеми, които настъпват в гърдата и акомодацията на бебето към независим живот.

" Отдавна трябваше да имаме подобен кабинет. По начало дамите имат потребност от сходна помощ и поддръжка ", уточни експертът. Според нея колкото повече помощ и поддръжка получи майката, както по време на престоя си в болница, по този начин и в първите седмици след раждането, толкоз по-голям е шансът за сполучливо кърмене.

Оказва се, че малко дами са осведомени с процеса. По думите на неонатолога кърменето изисква старания и не значи единствено хранене. Има съществени психически аспекти, свързани с построяването на прочувствени връзки сред майката и бебето. Преди раждането е добре да има консултация дружно с колегата, който да ориентира майките какво ги чака, поучава тя. Една такава консултация лишава сред час и час и половина.

Д-р Попиванова поучава постоянно когато има въпрос, младите майки да търсят отговора при способени хора, преди въпросът да стане проблем.

За Мария Василева, майка на новородено, кабинетът е добра самодейност на болничното заведение и ще оказва огромна поддръжка на родилките. По думите й знанията на доктрина в действителност се ползват друго на процедура и при всяка жена е друго. " По книгите няма по какъв начин да видиш своята физиология и по какъв начин нещата ще се случат съответно с теб ", сподели още тя. Получих поддръжка да се усещам спокойна и да мина през началния стадий на кърменето, описа майката Мария Василева. Тя е уверена, че не е наложително да има болежка, а в случай че всичко се случва, както би трябвало, болежка няма да има.

В Световната седмица на кърменето от 1 до 7 август консултациите ще бъдат безвъзмездни и ще се организират с авансово записване. В останалото време визитите ще костват на родилките 40 лева За съвещания в новия кабинет към този момент са се записали осем дами, осведоми доктор Попиванова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР