Специализиран екип от Военноморските сили (ВМС) ще извърши разузнаване и

...
Специализиран екип от Военноморските сили (ВМС) ще извърши разузнаване и
Коментари Харесай

Дрон с боеприпас е открит край Тюленово, екип от ВМС го обезврежда

Специализиран екип от Военноморските сили (ВМС) ще извърши разузнаване и неутрализиране на предмет, открит в Тюленово.

Това оповестиха от Министерството на защитата, представени от Българска телеграфна агенция.

Модулно формирование за неутрализиране на муниции от Военноморската база Варна е задействано рано тази заран по сигнал за открита част от дрон с прикован към нея предмет, наподобяващ арсенал.

Предметът е бил открит тази нощ в региона на кей за лодки в Тюленово.

Специализираният екип в състав от петима военнослужещи е излязъл в 6:10 ч. тази заран.

На място профилираният екип ще извърши разузнаване на предмета, след което ще бъде взето решение къде да бъде осъществено обезвреждането.

Военнослужещите работят след постъпило искане от регионалния шеф на Добрич и по предписание на началника на защитата.

Район към Тюленово е отцепен от полицията поради сигнал за намерено летателно средство, заяви по-рано Министерство на вътрешните работи. Сигналът е подаден нощес, към 22 ч.

В Черно море от дълго време има маневри от страна на Русия, разяснява пред бТВ министърът на превоза Георги Гвоздейков във връзка случая с намерено летателно средство в морето до Тюленово.

Съвсем неотдавна те блокираха и икономическата зона в Черно море, което много затрудни корабоплаването, ограничи опциите за развиването на икономическа активност, транспорт на товари по море, добави министърът.

Преди дни министър председателят Николай Денков също разяснява тематиката като съобщи, че в Черно море има предпочитание да се блокира част от икономическата зона, която е отвън териториалните води.
" Работим с нашите съседи - Румъния и Турция, и е подадена информация в структурите на НАТО. На най-високо равнище е вдигнато предизвестието, че се пробва Черно море да бъде направено " съветско езеро ", изясни министър председателят и добави, че България би трябвало да развие Военноморските си сили.

Припомняме, че предишния месец Русия продължи известието за установяване на краткотрайна предупредителна зона в Черно море заради осъществяване на военни учения.

" Спокойно обсъждаме обстановката, не сме обезпокоени по никакъв метод. Всички съдружници са наясно с казуса, който основават съветските дейности в Черно море и имат подготвеност да оказват помощ на страната ни ", разяснява тогава военният министър Тагарев и добави, че съдружниците ни са подготвени да влагат в разследващи полети, с цел да бъде ясно каква е ситуацията.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР