Специалистите в УСБАЛО спасиха бременна жена с рак на бъбрека.

...
Специалистите в УСБАЛО спасиха бременна жена с рак на бъбрека.
Коментари Харесай

Спасиха бременна жена с рак на бъбрека

Специалистите в УСБАЛО избавиха бременна жена с рак на бъбрека.

Добрата вест оповестиха от лечебното заведение.

37-годишната бременна жена с израстък на бъбрека била избавена от експертите от Клиниката по урология на УСБАЛО. Пациентката е в положително положение.

Жената е била в 20-та гестационна седмица, когато медицинските експерти откриват туморна групировка с размер 17 см. Тя избутва в краниална посока левия бъбрек, като притиска уретера и предизвиква задържане на урина в бъбрека.

Находката се удостоверява и от компютъртомографското проучване на коремните органи. След консултация с акушер-гинеколози, които следят бременността, и екип от уролози и онколози се доближи до решение за премахване на туморната групировка по действен метод.

„ Направихме срединна лапаротомия, благодарение на ултразвуков инструмент постигнахме оптимално щадящо премахване на туморната групировка дружно с левия бъбрек “, изясни проф. Красимир Нейков, началник на Клиниката по урология в УСБАЛО.

Кръвозагубата от интервенцията е била едвам към 150 мл. По време на интервенцията не са настъпили затруднения за плода или пациентката.

„ Хистологичният вид на тумора сподели светлоклетъчен карцином на бъбрека, решението на онкокомисията е пациентката да се следи на всеки 2-4 месеца във връзка с онкологичното заболяване, без прибавяне на спомагателна терапия “, сподели проф. Нейков.

Жената е ориентирана към акушер-гинеколог за по-нататъшно наблюдаване. Това е третата бременност на пациентката, като предходните две са минали сполучливо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР