Специалистите от изследователската лаборатория на военновъздушните сили на САЩ (AFRL)

...
Специалистите от изследователската лаборатория на военновъздушните сили на САЩ (AFRL)
Коментари Харесай

Американски военни и частната Northrop Grumman тестват технология за производство и радиопренос на електроенергия от Космоса към Земята

Специалистите от изследователската лаборатория на военновъздушните сили на Съединени американски щати (AFRL) и военно-промишлената компания Northrop Grumman демонстрираха работата на основно съоръжение за приемане на електрическа сила в промишлени мащаби в орбита към Земята. Използвани са слоести панели вид „ сандвич “ с иновационни съставни елементи, които сполучливо преобразуват слънчевата сила в радиочестоти, предавани към приемно устройство, което може да бъде ситуирано във всяка точка на планетата. Системата сподели, че може да доставя сила от орбита при положение на изключително състояние, както и към отдалечени военни бази. През 2018 година AFRL подписа контракт с Northrop Grumman за $100 милиона за създаването на основните съставни елементи за прототипа на тази галактическа енергийна система. В рамките на този план са основани профилирани слоести слънчеви панели, които ще бъдат главните детайли на доста по-мащабната стратегия Arachne. Нейната съществена цел е устойчиво и непрестанно подаване на електрическа сила към военните бази, ситуирани в отдалечени райони.
Самите панели са построени от фотоелементи с висок КПД, поглъщащи електрическата сила, профилирани радиочестотни излъчватели, както и електроника за превръщане на получения от слънчевата сила непрекъснат ток в лъчение с висока периодичност. Началото на огромната орбитална стратегия Arachne бе оповестено за 2021 година. Подобни системи за приемане на сила от Слънцето и нейното прекачване на Земята интензивно създава и Китай, напомня kaldata.com.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР