Специалистите обещават в бъдеще да направят това в графичен режимWindows

...
Специалистите обещават в бъдеще да направят това в графичен режимWindows
Коментари Харесай

Пуснаха Windows в конзола на Linux система

Специалистите дават обещание в бъдеще да създадат това в графичен режим

Windows проработи в Linux подпора, скоро и с графика (снимка: CCO Public Domain)

В ядр ото на Linux има механизъм Kexec (kernel execution), ко йто разрешава стартиране на ново ядро. При този режим се заобикаля началният стадий на зареждане на операционната система и етапа на инициализиране на физическите устройства, като по този начин доста се форсира процесът на презареждане.

Описаният механизъм нормално се употребява в Linux дистрибуции, само че в този момент се следи диверсификация на тази опция. Разработчици от Гугъл са съумели да пуснат Windows благодарение на Kexec, употребявайки Linux като начална система.

Реализацията е станала допустима след промени в UEFI  (унифициран разширяем интерфейс за фърмуер). В обява по тематиката във Phoronix разработчиците твърдят, че Windows e пусната и работи, въпреки че е налична единствено от подпора. Специалистите обаче се надяват в бъдеще да изведат и графика.
още по тематиката
Ентусиастите могат да чакат сходни опити към този момент не с UEFI, а със свободна опция LinuxBoot. Тази технология може да откри приложение там, където са нужни бързо презареждане и отказоустойчиви системи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР