Специалисти заловиха критично болна малка дива пума в Северна Калифорния,

...
Специалисти заловиха критично болна малка дива пума в Северна Калифорния,
Коментари Харесай

Малка болна пума беше спасена в Калифорния

Специалисти заловиха сериозно болна дребна дива дива котка в Северна Калифорния, с цел да я спасят, заяви Асошиейтед прес.

Ветеринарите нарекоха пумичката Холи, в чест на идващите празници. Тя е настанена в интензивно поделение, прецизираха от Зоологическата градина в Оукланд.

Жителка на Санта Крус забелязала дребното в парцела си в понеделник и предизвестила щатските управляващи за дивата природа. Нейни чиновници изчакали да видят дали майката на дребното ще се появи и когато това не станало, отвели животното в зоологическата градина.

Ветеринарните лекари на зоологическата градина считат, че дребното е на три-четири месеца и е сериозно болно. Те са му дали течности, витамини и медикаменти. Въпреки че това е подобрило кръвните му индикатори, то към момента не стои на краката си и не се движи постоянно. 

" Надяваме се, че положението й ще продължи да се усъвършенства, само че одобряваме всичко доста деликатно, ден за ден, " споделиха от зоопарка.

Целта е животните да бъдат пуснати назад в дивата природа, само че при тежко заболели или напълно дребни като Холи, ветеринарните се грижат за тях, до момента в който се възстановят задоволително, с цел да им намерят подобаващ дом.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР