Специалистът по детско хранене Елмира Каширина, главен лекар в Детска

...
Специалистът по детско хранене Елмира Каширина, главен лекар в Детска
Коментари Харесай

Вредни и полезни сладкиши за децата

Специалистът по детско хранене Елмира Каширина, основен доктор в Детска градска клиника в Москва , предлага на децата да не се дава повече от едно парче торта дневно или два бонбона и парче шоколад в новогодишните празници.

Тя поучава да се дават сладкиши въз основата на агар-агар , като мармалада да вземем за пример, които са по-малко нездравословни.

Експертът също предлага на децата да се дават сушени плодове, в случай че те ги обичат. Според лекарят, би трябвало да им се дава шоколад единствено през първата половина на деня.

Специалистите по хранене не предлагат да се дават сладкиши на деца от 1 до 4 години. Лекарят изясни това с обстоятелството, че децата получават всички въглехидрати от кашите.

„ Голямото количество захар понижава имунитета, а вкусовите добавки могат да причинят алергии “, изясни Каширина и означи, че е мъчно да се намерят качествени сладкиши.-->

Освен това питателните привички, съгласно лекаря, би трябвало да се образуват от детството, по тази причина тя поучава да се ограничи като цяло количеството на сладкишите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР