Специалистът по алергиите доц. Мария Стаевска препоръча носенето на маска,

...
Специалистът по алергиите доц. Мария Стаевска препоръча носенето на маска,
Коментари Харесай

Специалист съветва пак да сложим маските в края на май

Специалистът по алергиите доцент Мария Стаевска предложи носенето на маска, като при коронавирус, навън в края на май. Тогава се чака пикът на алергичните реакции, които са присъщи за пролетта. По bTV тя предложи хората с астма и сходни проблеми, да не проветряват дома си денем, макар че проветряването е потребно.

Доц. Стаевска акцентира, че алергията може да се сбърка с омикрон, тъй като признаците си наподобяват. При алергиите обаче има реакция на очите и сърбеж, което е главната разлика с ковид. Тя сподели още, че инхалаторите са най-лекото лекуване против астма, само че българите не го употребяват. Пациентите желаят друго лекуване, за „ да не се стига до инхалатор ”. Според доцент Стаевска това е доста неверно разбиране, тъй като астмата е хронична болест, а това е най-подходящото средство.

Алергологът сподели също, че родителите би трябвало да стопират цигарите, до момента в който гледат дребните си деца, тъй като това е доста сериозен фактор за развиването на астма, както и тютюнопушенето в ранна възраст. Тя посъветва хората с алергии доста съществено да се измиват, откакто са били на открито.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР