Специалист по изкуствен интелект от производителя на чипове Nvidia е

...
Специалист по изкуствен интелект от производителя на чипове Nvidia е
Коментари Харесай

Включването на GPT-4 към Minecraft разкри нови възможности за изкуствения интелект

Специалист по изкуствен интелект от производителя на чипове Nvidia е създал метод за консолидиране на езиковия модел GPT-4 – „ мозъкът “ на ChatGPT – в играта Minecraft. Ботът наблюдава играта и подсказва на потребителя избрани дейности. Функционалността на този вид ботове може да излезе отвън рамките на компютърните игри и да автоматизира голям брой рутинни офис задания.

Екипът на Nvidia е основал бот в Minecraft, който се назовава Voyager и употребява GPT-4, с цел да взема решение проблемите в играта. Езиковият модел генерира цели, които оказват помощ на сътрудника да изследва играта, и код, който с течение на времето усъвършенства уменията на бота в играта.

Voyager не може да играе играта като човек, само че може да чете положението на играта непосредствено посредством API. Така да вземем за пример той може да види въдица в инвентара си и река наоколо и да употребява GPT-4, с цел да предложи цел за лов на риба и придобиване на опит. След това той употребява тази цел, с цел да накара GPT-4 да генерира кода, нужен на героя да я реализира.

GPT-4 генерира код за смяна на държанието във Voyager. Ако в началото препоръчаният код не работи съвършено, Voyager ще се опита да го усъвършенства, като употребява известията за неточности, противоположната връзка от играта и описанието на кода, генериран от GPT-4.

С течение на времето Voyager последователно построява библиотека от кодове, с цел да се научи по какъв начин да прави по-сложни неща и да изследва играта. Според разработчиците ботът е доста по-способен от другите сътрудници на Minecraft. Voyager извлича три пъти повече предмети, изследва над два пъти повече пространство и основава принадлежности 15 пъти по-бързо от другите сътрудници с изкуствен интелект. Този метод в бъдеще може да бъде усъвършенстван, като се добави метод за включване на образната информация от играта.

Voyager показва големия капацитет на езиковите модели за осъществяване на потребни дейности на компютрите. Използването на езикови модели може да автоматизира редица рутинни офис задания. Процесът, който Voyager употребява с GPT-4, с цел да разбере по какъв начин да направи нещо в Minecraft, може да бъде приспособен за софтуерен помощник, който взема решение по какъв начин да автоматизира дилемите посредством операционната система на компютър или телефон.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР