Специален влак с организирана туристическа програма ще пътува на 7-ми

...
Специален влак с организирана туристическа програма ще пътува на 7-ми
Коментари Харесай

Специалният туристически влак ще продължава да пътува по теснолинейката

 Специален трен с проведена туристическа стратегия ще пътува на 7-ми август /събота/ по маршрут от гара Септември до гара Аврамово и след час и половина престой на най-високата гара на Балканския полуостров ще отпътува назад за гара Септември.

Това ще бъде второто сходно пътешестване за почитателите на теснопътното влакче, проведено от БДЖ и Гражданско съдружие " За теснолинейката ", които на 1-ви август означиха със специалнa комбинация 95-ата годишнина от потеглянето на първия трен по теснопътната жп линия Септември-Добринище.

Композицията е извънредно атрактивна за феновете на теснолинейката, защото ще пътува в състав от общоприети пътнически вагони и товарни вагони, теглени от дизелов локомотив, каквито смесени композиции са пътували всеки ден по линията до прекъсването на товарното придвижване при започване на века. Към състава на влака ще бъде включен и вагон бистро.

Композицията ще замине от гара Септември в 10:45 ч. и по време на пътуването са планувани прекъсвания на влака в гара Цепина за разглеждане на Дом-музея на теснолинейката, гара Велинград, гара Цветино – една от най-колоритните по маршрута и за фотопауза в дивата околност край спирка Света Петка, където в предишното парните локомотиви са зареждани с вода.

В гара Аврамово композицията ще престои час и половина, където пътуващите ще могат да се насладят на приятна разходка или пикник в красивата планинска околност. При пътуването от Аврамово до Септември влакът ще престои на новата планинска спирка Стоян Митов, открита в чест на 100-годишнината от приемането на закона за изграждане на теснолинейката, както и на спирка Велинград-юг, ситуирана в непосредствена непосредственост до известния велинградски парк " Клептуза ". Композицията ще дойде в гара Септември в 18:35 ч.

Цената на двупосочния билет е 45,00 лева за един пасажер с включено непокътнато място в двете направления. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис без да употребяват настрана седящо място, като при закупуване на билети е нужен документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ припомня, че децата на възраст до 10 години наложително пътуват с компаньон.

Билети могат да бъдат закупени онлайн на следния линк https://bileti.bdz.bg/ и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР