Специален приз за принос в световния спорт и израстването на

...
Специален приз за принос в световния спорт и израстването на
Коментари Харесай

Ивет Горанова получи специален приз от кмета на Кюстендил

Специален приз за принос в международния спорт и израстването на генерации почтени български жители връчи през днешния ден кметът на Община Кюстендил Петър Паунов на олимпийската шампионка по карате от Игрите в Токио 2020 Ивет Горанова. Това стана на гала в постройката на общинската администрация.

" България изправи почтено глава измежду олимпийските първенци, а едно момиче с олимпийския си орден сбъдна фантазиите на съвсем цяло потомство българи, зарадва всички спортни дейци и разсъни България по този начин, че още веднъж да покажем силата на хъса и работоспособността, желанието и трудолюбието ", сподели кметът на Кюстендил.

Ивет Горанова получи и една от отличените картини на деца - участници в детския конкурс " Пролет върху листа ", от ръководителя на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов.

" Вчера имах опцията да вляза в две от учебните заведения в Кюстендил, да приказвам с децата и се пробвах да им бъда потребна и да им оказа помощ, с каквото мога. Видях доста щастливи, стимулирани и въодушевени деца. Надявам се тези срещи да им бъдат от изгода, да се отразят, и от Кюстендил да излезе олимпийски първенец ", сподели Горанова. Пред медиите тя показа, че през 2028 година в Лос Анджелис ще се бори да отбрани купата си.

Награден от кмета на Кюстендил през днешния ден беше и треньорът от карате клуб " Шурикен " в Кюстендил Емил Димитров.

" Той заслужава почитание поради това, което направи за този спорт ", уточни Петър Паунов при връчването на почетния знак за принос в българския спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР