Специален несесер, в който учениците да си оставят мобилните телефони

...
Специален несесер, в който учениците да си оставят мобилните телефони
Коментари Харесай

Смолянско село въведе нова схема срещу ползването на смартфони в час

Специален несесер, в който учениците да си оставят мобилните телефони учениците по време на час, вкараха в класната стая на семокласниците в Средно учебно заведение " Никола Вапцаров " в село Борино. Всеки от 18-те ученика си оставя в несъмнено поделение на несесера с номера му изключен телефона си с влизане в час и си го включва в идващото междучасие. Инициативата пристигнала от родителите, учениците и класната им, съобщи " Марица ".

" Предложението за несесера пристигна от родител на дете в класа, откакто на родителска среща търсихме вид по какъв начин телефоните да са надалеч от децата, с цел да не се разсейват в час. Майка на дете, която е шивачка, го уши и го сложиха на видно място в класната стая ", сподели шефът на учебното заведение Зекир Велиев. С несесера учителят постоянно бил наясно къде е телефона на ученика, а за децата било много по-удобно да виждат къде е и след края тутакси да го включат. Родителите също знаели по кое време детето е в час и междучасие.

" Вижда ми се много по-неудобно да се оставят телефоните на бюрото на учителя както вършат в някои учебни заведения, тъй като по този начин се основава безпорядък и разкоцентриране, губи се от образователното време на учениците. На педагогичен съвет идната седмица ще обсъдим с сътрудниците и планираме да въведем системата на несесера в цялото учебно заведение ", сподели Велиев.



Той поел поста на шеф от предходната образователна година, 25 години преди този момент е учител по география и история в учебното заведение. От както е шеф въвел зрелостниците да се изпращат в тоги. Първите тоги били направени с 1000 лв. подаяние от софийска компания на мъж родом от Борино и на тържеството зрелостниците били изпратени паметно облечени в тях. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР