Спецакция за купуване на гласове се провежда в Нова Загора.

...
Спецакция за купуване на гласове се провежда в Нова Загора.
Коментари Харесай

Спецакция за купуване на гласове в Нова Загора

Спецакция за пазаруване на гласове се организира в Нова Загора. Във връзка с подготовката и произвеждането на непълен избор за кмет на община Нова Загора, на 03.07.2022 година в районно управление (на МВР) Нова Загора e основаната организация за гарантиране сигурността, опазването на публичния ред и противопоставяне на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите при подготовката и произвеждането на изборите, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Планирано е осъществяване на СПО на територията на районно управление (на МВР) Нова Загора по отношение на застраховане на сигурността в предизборния ден и по време на изборите, както и противопоставяне на стандартната престъпност. Операцията е за времето от 01.07.2022г. до края на изборния ден на 03.07.2022г. и ще се организира със сили и средства на ОДМВР Сливен и Главна дирекция жандармерия.

В хода на интервенцията се правят инспекции и беседи с лица, които са открити като причинители на предишни избори.

Проведени са срещи с кметове на обитаеми места в общината, като им е засилено вниманието във връзка със навреме подаване на сигнали в изборния ден. Засилено е полицейското наличие и са построени контролно-пропусквателен пункт на основни места в града и общината.

Проведени са беседи с официални и неофициални водачи и срещи с служащи на по-големи компании, аграрни производители, чиновници на общината, чиновници на заложни къщи, кметове на дребни обитаеми места в общината.

Общо все още са извършени 50 бр. беседи и са формирани 2 бр. протоколи за предизвестие по ЗМВР.

Предприети са оперативни и превантивни дейности по отношение на открити лица, съпричастни към дейности свързани с правонарушения против изборните права на жителите.

Извършва се засилено наблюдаване на дейния престъпен контингент.

Полицията се е самосезирала по обява в обществените мрежи на мъж, който твърди, че са му предложили пари да гласоподава за избран претендент. Извършват се разпити. Сигналът е рапортува в прокуратурата.

В изборния ден е основана организация за защита на 44 изборни места със общо 63 изборни секции, като в 48 секции изборът ще се организира с машини, а в 15 секции с бюлетини. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР