Спецагенцията отрече българската следа след проверка, извършена съвместно с МВР,

...
Спецагенцията отрече българската следа след проверка, извършена съвместно с МВР,
Коментари Харесай

ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани пейджъри като взривените в Ливан

Спецагенцията отхвърли българската диря след инспекция, осъществена взаимно с Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Агенция " Митници "
ДАНС е подготвена с инспекцията по случая с " българската диря " от взривените пейджъри в Ливан и тя демонстрира, че страната ни няма нищо общо с тези информационни устройства. Проверките спецагенцията по националната сигурност е направила взаимно с Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници ".

" В резултат на инспекциите, осъществени от Държавна организация " Национална сигурност ", взаимно с Националната организация по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция " Митници ", е открито по неоспорим метод, че в България не са внасяни, изнасяни или създавани информационни устройства, отговарящи на взривените на 17.09.2024 година в Ливан и Сирия ", съобщи пресцентърът на ДАНС.

През територията на България не са осъществени митнически интервенции с информационно съоръжение (пейджъри), заяви още през вчерашния ден спецагенцията по отношение на медийни изявления, в които се твърди, че записана в България компания е доставила на ливанската организация " Хизбула " визираните артикули, взривени на територията на Ливан и Сирия.

Установено е и, че визираната в медийните изявления компания Норта Глобъл ЕООД или нейният притежател не са осъществявали покупко-продажби, във връзка с които България има пълномощия, с предмет покупко-продажба на артикули.

Данните от инспекциите сочат, че " Норта Глобъл " ЕООД не е правила финансови интервенции, попадащи в обсега на Закона за ограниченията против финансиране на тероризма, както не е поддържала търговски взаимоотношения с физически и юридически лица, по отношение на които се ползват ограничаващи ограничения по санкционните режими на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Съвета на Европейски Съюз, осведомят от ДАНС, предава Българска телеграфна агенция.

При две талази от детонации на безжични информационни устройства в Ливан и Сирия от последните дни хиляди хора бяха ранени, има и починали, сочат данни на международните новинарски организации.

" Това е клевета, която цели да се набърка България в нещо, с което тя няма нищо общо ", безапелационен беше в студиото на бТВ военният министър Атанас Запрянов в коментар на проблема. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР