Спестете парите и вредата върху косата си с тези лесни

...
Спестете парите и вредата върху косата си с тези лесни
Коментари Харесай

Изсветляваме косата си без боя с тези пет естествени съставки

Спестете парите и вредата върху косата си с тези лесни способи за изсветляване на косата.

През зимата косата потъмнява, поради минималното количество слънчева светлина, която доближава до нея. Това се отразява най-силно върху русокоските, само че важи за всеки цвят коса. В тези моменти нормално се обръщаме към фризьора за смяна. Но вместо да изсветляваме прическата си с бои и химиали можем да се обърнем към няколко от наложителните съставки в една кухня.

С тях по натурален метод можем да променим цвета на косата си и да освежим нейния тип. Така в същото време и си спестяваме непотребните разноски и време в вървене по салони.

Разбира се, тези артикули са с доста по-слабо деяние от обичайните бои, само че когато ги използваме дълготрайно време последователно получаваме резултата, който желаеме.

Лимон

Сокът от един лимон е бил единственият метод, по който преди дамите са можели да трансформират цвета на косата си. Той е с най-силно деяние и е употребен най-често.

Употребата му е лесна – просто смесвате сока с вода в бутилка за спрей и напръсквате косата си след къпане.

Оцет

Този способ също е доста мощен, тъй че внимавайте, когато го употребявате – най-добре е хората с по-тънка и сензитивна коса да го заобикалят. С него почиствате дейно косата си, само че и променяте тона й. Когато брюнетка употребява ябълков оцет, цветът постоянно се трансформира в по-топъл, червеникав вид, а русокоските получават малко по-студен звук и предотвратяват пожълтяването.

 Изсветляваме косата си без багра с тези пет естествени съставки

Сода бикарбонат

Може да сте употребявали сода бикарбонат за да ускорите растежа на косата си, само че с него можете и да измененията цвета й. Направете паста от содата и малко вода, която можете да нанесете както със специфична четка за боядисване, по този начин и с ръце. Съсредоточете се към средата и краищата на косата, като избягвате корените, за по-добър резултат. Ако оставите по този начин косата си за 20 минути, а през тях затоплите косъма благодарение на сешоар, резултатът ще е още по-силен.

Морска сол

Друга причина косата ни да изсветлява естествено през лятото е въздействието на морската вода. Смесицата от вода и сол също въздейства на косъма и леко трансформира цвета му. Имитирайте този резултат и през зимата, като си извършите спрей с морска сол и вода.

Мед

Когато медът се смеси с вода, се освобождава ензим, който в кулинарията защищава храната от повреждане – нещо като натурален консервант. С какво още оказва помощ той? Да, с изсветляването на косата.

Нанасяйте сместа върху мокра коса като маска и оставете да подейства няколко минути. Можете да добавите към микса и подправки като канела или кардамон за резултат с по-топъл звук.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР