Спешна среща за Шенген свиква за утре служебният премиер Гълъб

...
Спешна среща за Шенген свиква за утре служебният премиер Гълъб
Коментари Харесай

Служебният премиер свиква среща за Шенген

Спешна среща за Шенген привиква за на следващия ден служебният министър председател Гълъб Донев. Тя ще се състои в понеделник, в постройката на Министерския съвет на „ Дондуков “1. В нея ще вземат участие вицепремиерът и Министерство на вътрешните работи началник Иван Демерджиев, посланик №1 Николай Милков и правосъдният министър Крум Зарков.

В рамките на срещата ще бъде изработен обзор на дейностите на служебното държавно управление
за отстояване на готовността на България за присъединение
към Шенгенското пространство, заяви dariknews.bg.

В края на предходната седмица стана ясно, че Нидерландия изрично отхвърля да пусне България в Шенген. Премиерът на страната Марк Рюте даже направи изявление, от което излезе, че границата ни може да се премине от всеки, платил 50 евро. Думите му провокираха лавина от гневни реакции у нас, а също и в европейските институции, които категорично поддържат участието ни.

Заради изказванията на Рюте през днешния ден основният прокурор Иван Гешев призова Нидерландия да даде доказателства за цената за незаконните мигранти у нас.

„ Във връзка с изказването на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред публичната медия NOS, че
„ желае да изключи опцията за нелегално прекосяване
на границата сред Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро ”, като основен прокурор на Република България декларирам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това. Това написа Гешев. И прикани още веднъж, в случай че сътрудниците на българия от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с доказателства, ги чака. „ Очаквам да ни бъдат предоставени по реда на интернационалната правна помощ при съблюдаване правилата на върховенството на закона. България е правова страна, част от Европейския съюз и като такава съблюдава и пази европейските полезности. ”, акцентира той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР