Спешна проверка на процедурите за основен ремонт на третокласния път

...
Спешна проверка на процедурите за основен ремонт на третокласния път
Коментари Харесай

Спешна проверка на ремонта на пътя Мъдрец - Гълъбово нареди министър Цеков

Спешна инспекция на процедурите за главен ремонт на третокласния път Мъдрец – Гълъбово подреди министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, оповестиха от ведомството. 

Ръководствата на Агенцията „ Пътна инфраструктура “ и ВиК – Стара Загора би трябвало до вторник да дават отчети, в това число и за опциите за замяна на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обсега на шосето, показаха от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). 

Проверката ще обясни какво са обещавали и създали последните министри пред жителите на Гълъбово и Обручище. 

От Министерство на регионалното развитие показват, че до дни се чака да се обясни има ли план, извършена ли е социална поръчка, определен ли е реализатор, подписан ли е контракт, има ли позволение за градеж и други, както и разновидностите за законови благоприятни условия за ускорение на процеса. 

На база на събраните данни в оптимално къс период ще се създаде проект за трайно решение на казуса за жителите на региона, прибавиха от министерството. Те напомнят, че третокласният път не е ремонтиран главно от 1976 година По него всеки ден минават над 2000 служащи от рудниците на мините към „ Марица изток “.

На 30 юни, зам.-министърът на районното развиване и благоустройството инж. Ивайло Стайков посети Стара Загора. Там той разиска с шефа на ВиК инж. Радостин Миланов, шефа на Областното пътно ръководство Стойка Калудова и специалисти от АПИ ремонта на пътя Мъдрец – Гълъбово, оповестиха от Министерство на регионалното развитие. Дискутирана бе и нуждата от подмяната на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обсега на шосето. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР