Spelman College в Атланта ще получи най-голямото единично финансово дарение,

...
Spelman College в Атланта ще получи най-голямото единично финансово дарение,
Коментари Харесай

Spelman College ще получи 100 милиона долара, най-голямото единично дарение за HBCU

Spelman College в Атланта ще получи най-голямото единично финансово подаяние, правено в миналото на исторически негър лицей или университет, заяви учебното заведение в четвъртък.

Милиардерите Ронда Страйкър и Уилям Джонстън ще дарят 100 милиона $ на женския лицей. Страйкър е член на борда на стипендиантите на Харвардското здравно учебно заведение и член на настоятелството на колежа. Тя също е внучка на създателя на Stryker Corp., компания за медицински произведения. Нейният брачен партньор, Джонстън, е създател и ръководител на борда на Greenleaf Trust, компания за ръководство на благосъстояние в Мичиган.

Колежът е по едно и също време „ многолюден и въодушевен “ от великодушното подаяние, сподели в изказване президентът на Spelman College доктор Хелене Гейл.

„ Това подаръкът е сериозна стъпка в задачата на нашето учебно заведение да отстрани финансовите бариери пред започване и довеждане докрай на Spelman обучение, ” добави Гейл. „ Не можем да благодарим задоволително на Ронда Страйкър за нейната безкор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР