Спекулациите около бъдещето на Кристиано Роналдо отново са любима тема

...
Спекулациите около бъдещето на Кристиано Роналдо отново са любима тема
Коментари Харесай

В Италия търсят нов отбор на Роналдо: ПСЖ и Юнайтед - фаворити

Спекулациите към бъдещето на Кристиано Роналдо още веднъж са обичана тематика на италианските медии в дните след дуела с Дженоа.

След срещата португалецът даде израз не отрицателни страсти, демонстриращи недоволството му от актуалното положение на Ювентус.

Calciomercato припомня за една основна причина, която би задържала CR7 в Италия. Това, несъмнено, са прословутите данъчни облекчения и по-специално законът, съгласно който чужденци, които живеят на Ботуша, могат да се възползват от опцията да заплащат заместващ закрепен налог в размер на 100 000 евро годишно за всичките си приходи, получени зад граница.

Това включва спонсорски контракти, имидж права, финансови облаги и така нататък От тези пера Роналдо получава големи суми, за които на всички места другаде би плащал доста по-големи налози. Единствено във Франция португалецът може да се възползва от опцията да се освободи от 50% от налозите, само че на никое място другаде няма да има този бонус.

Въпреки това Calciomercato не изключва опцията Кристиано въпреки всичко да напусне Италия, воден от своята упоритост да покорява нови футболни върхове.

Източникът показва и най-вероятните благоприятни условия, само че съгласно него Реал Мадрид не е измежду тях, макар че напоследък се заприказва за това и даже Зинедин Зидан разяснява тематиката. В Реал обаче имат проект да похарчат доста пари, с цел да прелеят свежа кръв в състава.

Флорентино Перес възнамерява да притегли Ерлинг Холанд или Килиан Мбапе, а даже при опция и двамата. Ако вторият си тръгне от ПСЖ, то парижани ще станат една от примамливите вероятни дестинации за Роналдо.

Френският клуб точеше зъби и за Лионел Меси, само че наподобява все по-вероятно аржентинецът да остане в Барселона, тъй че притежателите на ПСЖ ще опитат да вземат другата звезда от сходен мащаб.

Много евентуален наподобява сюжетът за завръщане в Манчестър Юнайтед. Именно на тази опция натъртват и британските медии. Самият Роналдо нееднократно е заявявал, че един ден би се завърнал на "Олд Трафорд ".

В Юнайтед проблеми с бюджета нямат, а класирането за Шампионската лига, което наподобява несъмнено, още повече улеснява процеса. Плюс това "червените дяволи " имат още един коз - Пол Погба. Ювентус желае да си върне французина и възможната отплата за Роналдо може да бъде включена в договорката за халфа.

Източникът осведоми и за още една догадка, която обаче на този стадий наподобява съвсем невъзможна. Тя гласи, че Роналдо би могъл да се завърне в Спортинг Лисабон, за което неотдавна приказва и неговата майка Долорес.

Португалският гранд обаче по никакъв метод не може да си разреши финансово някогашния си футболист, a и няма по какъв начин да му даде опцията да се бори още веднъж за Шампионската лига и за "Златната топка ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР