Спекулации са появилите се в последните дни данни, че в

...
Спекулации са появилите се в последните дни данни, че в
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Не се задава воден апокалипсис в България

Спекулации са появилите се в последните дни данни, че в страната има водна рецесия. Воден апокалипсис в България не се задава.

Това сподели районният министър Петя Аврамова, която дружно със зам.-министъра Николай Нанков даде информация за положението на язовирите в страната.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Ако някой се пробва да всее боязън, употребявайки създалата се обстановка в Перник, това е подмолно. Разбирам, че в рецесия тематиката се употребява политически. Вероятно Българска социалистическа партия се готви за дебатите в Народното събрание и евентуално подгрява, само че не е редно това да става със заиграването с тази тема”, съобщи Аврамова.
Служители на Национална полиция в Перник поради водната рецесия А проблемите с водата не престават, откакто породиха подозренията за бактериална зараза в квартал "Проучване
По думите й язовир „ Тича” разполага с вода за 30 месеца.

„ Тя ще стигне за това време, единствено в случай че водата се употребява за питейно-битови потребности “, акцентира тя.

Снимка: Ладислав Цветков

Язовир „ Камчия “ разполага с вода за 10 месеца, а язовир „ Асеновец “ – за четири месеца и половина.

„ Нивото на водата в язовир „ Бебреш “, който зарежда Ботевград, се следи ежедневно от „ Напоителни системи “ и все още там има вода за три месеца “, уточни районният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР