Спектакълът за деца „Цветни вълшебства“ от Румен Николов на Драматично-куклен

...
Спектакълът за деца „Цветни вълшебства“ от Румен Николов на Драматично-куклен
Коментари Харесай

Шуменският театър представя екопиеса на световен фестивал в Тайланд

Спектакълът за деца „Цветни вълшебства“ от Румен Николов на Драматично-куклен спектакъл „ Васил Друмев “ – Шумен ще взе участие в Световния куклен фестивал „Пукет Хармъни 2018“ в Тайланд.

Тазгодишният туристически сезон съответствува със старта на фестивал от международна класа. Куклени групи от целия свят ще се съберат, с цел да изпъстрят с голямо многообразие острова, да заслепят очите и уловят сърцата на тайландци и чужденци. Тази година форумът е с неповторим дизайн, който отразява региона и го отличава от предходните издания. Организаторите са подготвили превъзходно посрещане и показване на театралите.

На 3 и 4 ноември над 50 куклени трупи от Тайланд и чужбина ще показват на разнообразни подиуми своите спектакли. Самите представления са на открити зони в Пукет, като задачата е публиката да има по-близък контакт с куклите и актьорите. Всички представления са безвъзмездни.

Шуменският театър екопиеса „Цветни вълшебства“ е включен в програмата в събота вечерта. Той е бил селектиран от уредниците още през юни. Постановката и костюмите са на Таня Евтимова, сценография и кукли – инж. Атанас Евтимов, музиката е на Деси Димова. Участват актьорите Елена Атанасова, Марина Мозжухина и Александър Валериев.

Пиесата „Цветни вълшебства“ е отдадена на хармонията в природата и човешките връзки. Тя не залага на директната дидактика, а на игрова провокация към децата, тъй че да запазят цветното в природата, в себе си и околната среда. За това не са нужни старания, а просто да обичаме нашето гнездо – Земята. Надеждите на креативният екип са, че когато създадем едни образовани хора те ще продължат живота си и този на планетата в естетика.

Участието във фестивала на шуменските театрали се осъществя с финансовата поддръжка на Национална стратегия “Мобилност III ”, “Професионални културни организации и актьори ” – Национален фонд „ Култура ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР