Спектакълът „Нирвана“ на Театър 199 е големият победител в 32-рото

...
Спектакълът „Нирвана“ на Театър 199 е големият победител в 32-рото
Коментари Харесай

„Нирвана“ с Радина и Деян грабна 4 отличия

Спектакълът „ Нирвана “ на Театър 199 е огромният победител в 32-рото издание на Националния фестивал на дребните театрални форми във Враца, оповестиха уредниците на събитието. Представлението по пиесата на драматурга Константин Илиев получи 4 от присъдените общо 8 награди на форума: за най-хубава постановка на Стилиян Петров, за най-хубави женска и мъжка роля – сътветно на Радина Кърджилова и Деян Донков, които са в облиците на Лора и Яворов в постановката, и за сценографията на Никола Тороманов, която като че ли вкарва фена в дома на двойката във съдбовната нощ на 30 ноември 1913-а.

Журито в състав театроведите Ина Божидарова, Светла Бенова и Ина Шкарова връчи още 2 оценки за най-хубава женска роля: на Емилия Ованесян за спектакъла „ Оркестър Титаник “ на Родопски трагичен спектакъл „ Николай Хайтов “ – Смолян, и на Стефка Янорова за спектакъла „ По-студено от тук “ на спектакъл „ Българска войска “. За мъжка роля наред с Деян Донков бе премиран младият артист от Врачанския спектакъл Деян Жеков за превъплъщението му в спектакъла „ Престъпление и наказване “ по Достоевски. Носител на премията за костюмография стана Анна Шопова за работата си в „ Оркестър Титаник “.

Специалната музикална премия, адресирана към композитора проф. Стефан Драгостинов, получи актьорският състав на Смолянския спектакъл, още веднъж за „ Оркестър Титаник “.

Едновременно с фестивала на дребните театрални форми в града под връх Околчица се организира и 10-ият Международен фестивал на НЕТА (New European Theater Action), който нощес раздаде и своите награди. Международното жури с предс,едател Драган Яковлевич (Сърбия) и членове Нико Горшич (Словения) и Веселина Гюлева (България) отличи като цялостна режисура спектакъла „ Човекът от Подолск “ на Плевенския спектакъл „ Иван Радоев “ с режисьор Васил Василев.

Андрис Булис и Мария Данилюк бяха наградени като ослепителен актьорски дует в „ Слънчева линия “ от Иван Випираев на продуцентска компания KatlZ Riga от Латвия – театър, за който „ Сега “ особено писа. С оценки си потеглиха още Саша Пилипович за ролята му на Актьора в „ Колегата на Мел Гибсън “ на спектакъл Alter Media 21 – Крагуевац (Сърбия), Танкица Стоянова и младите артисти Георги Трайков и Никола Костадинов за функциите им в спектакъла „ Умирай мъжки “ на Народен спектакъл „ Антон Панов “ – Струмица (Северна Македония).

Голямата премия „ Благой Стефановски “ бе присъдена на артиста Огнян Симеонов за облика на Порфирий Петрович в премиерната подложка „ Престъпление и наказване “ на Драматично-куклен спектакъл – Враца, с режисьор Дамян Тенев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР