Спектакълът “ДРУГИ МИТОВЕ на Джона Бокеер, четири танцови ателиета и

...
Спектакълът “ДРУГИ МИТОВЕ на Джона Бокеер, четири танцови ателиета и
Коментари Харесай

Танци, филми и майсторски класове преди голямото откриване на Spotlight: USA

Спектакълът “ДРУГИ МИТОВЕ ” на Джона Бокеер, четири танцови ателиета и две кино прожекции със свободен достъп включва програмата преди формалното разкриване на SPOTLIGHT: USA - платформа за американски актуален танц в Пловдив, която е част от програмата на Пловдив 2019.

На 26 март от 20:00 часа в Дом на културата “Борис Христов ” началото на влиятелния американски танцов конгрес ще бъде сложено с “БУЙНА ВОДА ” на компанията CONTRA-TIEMPO от Лос Анджелис. Преди това в неделя (25 март) от 16:00 ч. танцовата компания на хореографа Джона Бокеер ще съживи легенди от Карпатите на площада пред Дома на културата, а при неподходящи метеоролични условия спектакълът ще се състои във фоайето на постройката с вход свободен.



CONTRA-TIEMPO Снимка: Steve Wylie

В неделя (25 март) Домът на културата приема и две танцови ателиета, ориентирани към експерти, учащи и фенове на танцовото изкуство, още веднъж с вход свободен. От 11:00 до 13:00 ч. в Dance Station клас по импровизация ще организира хореографът Тани Холт (Портланд). За присъединяване се изисква предварителна регистрация с креативна автобиография на [email protected]. От 13:00 до 14:30 ч. идва ред на платформата за танцови запалянковци без опит Dance Church на Кейт Уолик (Сиатъл). Неделната стратегия продължава с прожекция на документалния филм “Never Stand Still ”, отдаден на историята на някои от най-големите митове, измежду които Мърс Кънингам, Марк Морис и Сюзан Фарел, взели участие в паметния Jacob’s Pillow Dance Festival. Скринингът е от 17:00 часа в офиса на ONE DANCE WEEK в Капана (ул. Христо Дюкмеджиев №10).

Съботният ден (24 март) също има какво да предложи на пловдивчани и гостите на града. От 20:00 часа в офиса на ONE DANCE WEEK в Капана ще се състои безвъзмездна прожекция на документалния филм Check Your Body At The Door, отдаден на house танците и техните основатели в ъндърграунд клубовете в Ню Йорк през 90-те години на предишния век.



В петък (23 март) хореографите Меган Бридж и Джона Бокеер Jonah Bokaer Choreography ще споделят креативен опит и техники за импровизация в ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс в София. Ателието е без такса за присъединяване, само че с предварителна регистрация с креативна автобиография на [email protected].

На 26 март (понеделник) формалното разкриване на платформата в Пловдив е поверено на компанията за градски латино танци CONTRA-TIEMPO и тяхната БУЙНА ВОДА. Хореографът Ана Мария Алварез ще покаже първообраза на салсата като обществен танц без правила и хип-хоп, с цел да притегли вниманието върху наболели тематики за актуалния свят като дефицита на чиста питейна вода, икономичекото неравноправие и политиката на сушата. Събитието ще бъде намерено публично от министъра на културата на Република България – Боил Банов, президента на Фондация „ Америка за България " – Нанси Шилър, заместник-кмета по просвета и туризъм на Община Пловдив – Александър Държиков.

На идващия ден гостите на фестивала ще видят ИНДУСТРИАЛЕН БАЛЕТ на Кейт Уолик, а закриващият театър ПРИНЦИПИТЕ НА НЕСИГУРНОСТТА изобретателно ще ги преведе през парадоксите на човешката история и смешната страна на всекидневието. Всички вечерни спектакли са в Дом на културата „ Борис Христов “ от 20:00 часа, а останалите представления от платформата ще бъдат показани в огромната и камерната зали на Драматичен спектакъл Пловдив. 

Билети за всички спектакли от SPOTLIGHT: USA – платформа за американски актуален танц, можете да закупите онлайн на epaygo.bg или на касите на EasyPay на цена от 12 лв., като на врата цената ще е 15 лв.. Препоръчва се авансово закупуване заради ограничавания брой места в залите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР