Спечелването на световната купа е най-скъпият спомен във футболната кариера

...
Спечелването на световната купа е най-скъпият спомен във футболната кариера
Коментари Харесай

Йозил обвини в расизъм Германския футболен съюз

Спечелването на международната купа е най-скъпият спомен във футболната кариера на някогашния немски национал Месут Йозил, разкри самият той за вестник " Марка ". Халфът добави, че не желае да бъде въвличан допълнително кавги с немската федерация, която изигра сериозна роля при отдръпването му от интернационалния футбол.

В посланието си от сряда, с което приключи обществено кариерата си, Йозил загатна всичките си някогашни клубове, само че не и националния тим. Той има 92 мача на интернационално равнище сред 2009 и 2018. Халфът се отдръпна след международните финали в Русия, откакто бе остро подложен на критика поради фотография с турския президент Реджеп Ердоган.

Самият Йозил упрекна Германската футболна федерация в расизъм.

" Не искам да сипвам още масло в огъня. В последна сметка аз и федерацията имахме разлики и поради това напуснах националния тим след края на международното състезание през 2018 ", съобщи Йозил в изявлението си за испанското издание.

" Преди няколко седмици се видях с Йоги Льов в Щутгарт и всичко сред нас е наред. С него в никакъв случай не съм имал персонални проблеми и дружно постигнахме доста триумфи. Навремето просто ми бе нужно да се дистанцирам от всичко, обвързвано с националния тим ".

Йозил съобщи, че успеха над Аржентина във финала на Мондиал 2014 е най-скъпият му спомен.

" В кариерата ми съм печелил доста огромни победи, само че това бе нещо неповторимо ", сподели още той.

" По време на празненствата след успеха нито един от нас не осъзнаваше какво в действителност сме постигнали. Тази вечер в Рио беше безусловно най-прекрасната във футболната ми кариера. Дори и в този момент настръхвам, щом си припомням. Страхотен спомен ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР