Спазват ли се правилата за движение в Асеновград?Лидия Георгиева изрази

...
Спазват ли се правилата за движение в Асеновград?Лидия Георгиева изрази
Коментари Харесай

Срам и позор за всички шофьори в Асеновград! Къде е полицията?

Спазват ли се разпоредбите за придвижване в Асеновград?

Лидия Георгиева изрази възмущението си от водачите в Асеновград. Тя написа, че посред бял ден на най-оживеното кръгово в града - до църквата " Свети Атанасий ", е била с две деца на пешеходната пътека и само един от десет водачи е спрял, с цел да пресекат.

" И то тъй като потеглих и нямаше метод да не спре ", написа Георгиева в обществената мрежа.

Тя твърди, че огромна част от водачите в Асеновград не съблюдават разпоредбите за придвижване. По думите й това се дължи на обстоятелството, че не се връчват задоволително санкции.

" Срам и срам за всички " водачи " и за полицията в Асеновград. Правилата за придвижване не се съблюдават, тъй като няма санкции! ", безапелационна е Лидия.

Според нея, в случай че се постави камера на въпросното кръгово и полицията стартира да глобява нарушителите, които не стопират на пешеходните пътеки, правилата ще стартират да се съблюдават.

" Ако сложите една камера на това кръгово и започнете да глобявате водачите, които не стопират на пешеходните пътеки, ще съберете толкоз финанси за тази община и разпоредбите ще стартират да се съблюдават! ", написа тя и попита: " Спите ли, господа служители на реда? ".

Законът гласи, че лидерът на пътно транспортно средство е задължен да бъде деликатен и внимателен към пешеходците, изключително към децата, към инвалидите, в частност към слепите, които се движат с бял бастун, и към престарелите хора.

При доближаване към място, където на пътя или наоколо до него се намират деца, лидерът е задължен да понижи скоростта, а при нужда - и да спре.

При доближаване към пешеходна пътека лидерът на нерелсово пътно транспортно средство е задължен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като понижи скоростта или спре.

При заобикаляне на спряло пред пешеходна пътека пътно транспортно средство лидерът на нерелсовото пътно транспортно средство е задължен да се движи с такава скорост, която да му разреши да спре, с цел да пропусне преминаващите по пешеходната пътека пешеходци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР