Спасяването на дете, близо 60 часа след свлачище в златодобивно

...
Спасяването на дете, близо 60 часа след свлачище в златодобивно
Коментари Харесай

Слачище! Спасиха дете след 60 часа под калта!  



Спасяването на дете, близо 60 часа след свлачище в златодобивно село в южната част на Филипините, е оповестено за " знамение ", откакто издирващите бяха изгубили вяра да открият повече оживели.

Момиченцето, което съгласно филипинския Червен кръст е на три години, беше измежду десетките хора, изчезнали след свлачището, провокирано от дъждовете.

По-късно публични лица оповестиха, че броят на починалите се е нараснал съвсем двойно до 27 души.

Момиченцето е било открито, до момента в който спасителите ровили с голи ръце и лопати, с цел да търсят оживели в село Масара в южната част на остров Минданао, заяви пред Агенция Франс Прес служителят на организацията за бедствия Едуард Макапили от провинция Давао де Оро.

" Това е знамение ", съобщи Макапили, като добави, че издирващите са считали, че изчезналите евентуално са мъртви. " Това дава вяра на спасителите. Устойчивостта на децата нормално е по-малка от тази на възрастните, само че детето е оживяло ", акцентира служителят.

Кадри на избавител, който носи на ръце плачещото, покрито с тиня дете, бяха споделен в обществените мрежи. Момиченцето няма никакви забележими пострадвания.

Филипинският Червен кръст разгласява фотоси на свои служащи, които придвижват момичето, увито в незабавно одеяло, с кислородна бутилка.

Свлачището унищожи къщи и погълна три рейса и един джип, чакащ да вземе служащи от златната мина. Броят на починалите набъбна от 15 на 27 души, изчезналите са 89 души, а ранените 32, демонстрират формалните данни, съобщи БГНЕС.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР