“Спасяваме икономиката с четири действия. Едно краткосрочно, две средносрочни и

...
“Спасяваме икономиката с четири действия. Едно краткосрочно, две средносрочни и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова в Благоевград: Спасяваме икономиката с 4 действия


“Спасяваме стопанската система с четири дейности. Едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лева на мегаватчас електрическа енергия за компаниите.” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова на среща с актива на левицата в Благоевград. Срещата е част от националната обиколка на Българска социалистическа партия. Там тя показа икономическите параметри на Бюджет 2022.

Нинова разгласи, че и средносрочните ограничения са заложени в бюджета, като те са капиталови разноски от страна на страната: “Те се удвояват от 2.9% на 5.8% от Брутният вътрешен продукт. Повишаване и приходите, което ще усили потреблението.”

Според водача на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система и промишлеността Планът за възстановяне и резистентност е стратегическата политика за стопанската система.

“Ключово значимо е в него да се акцентира повече на директната помощ за компаниите и по- малко на финансовите принадлежности. Особено внимание би трябвало да обърнем на дребните и междинни предприятия. Стабилизирането на стопанската система и промишлеността е гаранция за напредък. При вярна политика в идващите месеци можем да реализираме и повече от заложения 4.8 % растеж на Брутният вътрешен продукт.”, разгласи Корнелия Нинова.

Вицепремиерът и ръководител на Българска социалистическа партия акцентира, че усилване ролята на страната в стопанската система е кардинална и дългогодишна политика на Българска социалистическа партия. Тя напомни, че ГЕРБ считаха това за социалистическа отживялост. “Времето сподели какъв брой сме били прави.”, съобщи Нинова. На срещата водачът на Българска социалистическа партия отговори на всички въпроси, които вълнуваха социалистите.

На срещата с членовете на Българска социалистическа партия участваха националният представител на левицата от региона проф. Георги Михайлов, членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и кмет на Гоце Делчев Владимир Москов, градският ръководител на БСП-Благоевград Любен Милев, регионалният ръководител на левицата Валери Сарандев, кметът на Кресна от Българска социалистическа партия Николай Георгиев и ръководителите на Българска социалистическа партия във всички общини от региона.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР