Спасителните екипи в либийския град Дерна продължават да разчистват отломки

...
Спасителните екипи в либийския град Дерна продължават да разчистват отломки
Коментари Харесай

Търсят още 10 000 изчезнали след наводненията в Либия

Спасителните екипи в либийския град Дерна не престават да разчистват парчета от здания, разрушени от наводненията, в опит да открият тела и да издирят изчезнали хора. Либийският Червен полумесец засилва напъните си за събиране на медицински и хранителни артикули, с цел да отговори на потребностите на града и останалите региони. Организацията изпрати екипи за оказване на помощ и парамедици, които да подкрепят избавителните действия.

Припомняме, че проливни дъждове провокираха смъртоносни наводнения в Източна Либия по-рано този месец. Над 11 хиляди са починали и още най-малко 10 се водят изчезнали.

 
Ситуацията в град Дерна към момента е трагична. Не знам по какъв начин да ви я опиша. Страшно е. Все още има хора под руините и разлагащи се тела, които са затрупани и никой не може да ги извади.
Алаа Алфахри, доктор от Червения полумесец

Парамедикът Муфта Алфахри споделя, че не стигат нужните лекарства и материали за оказване на първа помощ. 

" Използваме средства за първа помощ на всеки пет или 10 минути, непрекъснато, досега, в който те се изчерпаха. Трябва да взимаме нужното от полевата болница, която ни оказа помощ и ни обезпечи ръкавици, маски и медикаменти ", сподели той.

Няколко локални компании са почнали да пръскат с дезинфектанти в някои елементи на Дерна, с цел да предотвратят риска от разпространяване на заболявания. Местните управляващи настояват, че са изолирали най-пострадалата част на града, а здравните управляващи са почнали акция за имунизиране. Първоначално тя ще бъде ориентирана към екипите за търсене и избавяне, както и към децата в Дерна и други наранени региони.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР