Спасителните екипи са открили телата на 16 от пасажерите от

...
Спасителните екипи са открили телата на 16 от пасажерите от
Коментари Харесай

Поне 16 души са загинали в самолетна катастрофа в Непал

Спасителните екипи са разкрили телата на 16 от пасажерите от полета на Tara AIr в Непал, който катастрофира в неделя заран, оповестяват локалните управляващи.

Самолетът се е движил по маршрута сред Покара и известния туристически град Джомсом, който всекидневно лишава сред 20 и 25 минути. Пет минути преди часа, в който се е очаквало да доближи до своята дестинация, той е изгубил връзка с контролната кула, написа Reuters, базирайки се на информация от самолетната компания.

Останките от машината са открити на повече от 4400 метра надморска височина, а издирването на пасажерите продължава. На борда е имало 22 човека- 19 пасажера и трима души екипаж. Двама са били германци, четирима индийци, 13 непалци, а за двама към момента няма информация, оповестява Вътрешното министерство на Непал.

Управителят на интернационалното летище в Катманду, столицата, която се намира на почти 130 километра от случая, споделя пред CNN, че избавителната интервенция е трябвало да бъде прекратена в неделя заради неподходящи метеорологични условия, само че е възобновена в понеделник:

" Спасителните екипи са на мястото на злополуката, " споделя той, като твърди, че издирването ще продължи допустимо най-дълго, макар че изискванията към момента не са се нормализирали изцяло - точно те са посочвани и като причина за разбиването на самолета. " След като всички пасажери са открити, телата им ще бъдат изпратени до Катманду. "

В Непал се намират 8 от 14-те най-високи планински върха, в това число Еверест. Въздушните произшествия в страната са постоянно срещани, защото времето там се трансформира бързо и ненадейно, а пистите нормално се намират в труднодостъпни планински региони.

През 2016 полет на Tara Air катастрофира по същия маршрут, а през март 2018 аероплан на US-Bangala Airlines се разруши при приземяването си в Катманду - тогава 51 от 71-те души на борда починаха.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР