Спасителни екипи в Гърция откриха загинали на тридесетина метра от

...
Спасителни екипи в Гърция откриха загинали на тридесетина метра от
Коментари Харесай

Десетки души са загинали на метри от морето в Гърция, жертвите са над 60

Спасителни екипи в Гърция откриха починали на тридесетина метра от брега на морето до село Мати, където бушуват горски пожари. В групата са били 26 индивида, някои от тях – деца. Сред починалите е шестмесечно бебе.

" Опитали са се да намерят път за бягство, само че за жалост не са съумели в точния момент ", изясни шефът на гръцкия Червен кръст Никос Икономопулос пред телевизия " Скай ".

Огньовете към този момент са умъртвили най-малко 60 индивида, заяви кметът на Атина, 156 са ранени, от които 11 в интензивно поделение.

Пожарите са най-тежкото злополучие, връхлитало Гърция в последните 10 години. В Мати пожарът е почнал в понеделник следобяд и тук-там към момента не може да бъде овладян.

Бреговата защита претърсва плажовете за оживели, като към този момент са открити близо 700 души на пясъка и 19 във водата. Но доста от посетителите и жителите на региона не съумели да избягат, въпреки да са били на метри от морето. Мати е известен курорт на 29 км. източно от столицата, посещаван най-вече от пенсионери и фамилии с деца.

Български жители в Гърция могат да потърсят подпомагане в спешния щаб на посолството на телефон +30 6937 096 220.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пожарите в Гърция (6)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР