Спасителите се опитват да освободят 19 работници, затрупани във въглищна

...
Спасителите се опитват да освободят 19 работници, затрупани във въглищна
Коментари Харесай

Миньор загина, а 19 са затрупани при инцидент в Китай

Спасителите се пробват да освободят 19 служащи, затрупани във въглищна мина в северозападен Китай часове откакто мястото беше залято с тиня при случай, лишил живота на миньор, оповестява „ Дойче Веле “.

Наводнението е станало през вчерашния ден във въглищната мина „ Chaida`er “ в провинция Цинхай, оповестяват държавните медии.

По време на случая има 21 души, работещи подземен в „ Chaida`er “, един от които е избавен с пострадвания, заяви министерството за ръководство на изключителни обстановки. Друг миньор е открит мъртъв, а останалите остават в капан.

Властите в Цинхай обявиха на конференция, че са наредили да се спре производството в мината по -рано този месец заради " съществени опасности за сигурността ", съгласно формалната организация „ Синхуа “.

Минните повреди са постоянно срещани в Китай, чиято промишленост има неприятни данни за сигурност и едва използване на наредбите.

През януари група миньори бяха затворени подземен за две седмици в източната провинция Шандун.

През април служащи бяха блокирани в друга мина в северозападната част на Синдзян, откакто наводненията предизвикаха спирания на електрозахранването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР