Спасителите работят денонощно във вторник, за да отстранят отломките, за

...
Спасителите работят денонощно във вторник, за да отстранят отломките, за
Коментари Харесай

Спасителната операция за 40 работници, блокирани под срутен тунел в Северна Индия, навлиза в третия ден

Спасителите работят непрекъснато във вторник, с цел да отстранят отломките, с цел да извлекат 40 служащи, които са били в капан повече от два дни, откакто тунел в развой на сриване в северна Индия

От BISWAJEET BANERJEE Associated Press 14 ноември 2023 година, 2:02 ч.

ЛУКНАУ, Индия -- Спасителите работят непрекъснато във вторник, с цел да отстранят отломките, с цел да извадят 40 служащи, които бяха блокирани повече от два дни след сриването на тунел в развой на създаване в Северна Индия. Властите се надяват да ги извадят през идващите 24 часа.

Стоманена тръба с широчина 2,5 фута (0,76 метра) ще бъде прокарана през отвор от изкопани парчета благодарение на хидравлични крикове за безвредно евакуиране на блокираните служащи, споделиха управляващите.

Около 200 спасители от федерални и щатски организации за помощ при бедствия употребяват сондажно съоръжение и багери, за достигнете до тях.

Тунелът се срути в неделя в Утаракханд, планински щат, посипан с хиндуистки храмове, които притеглят доста поклонници и туристи. Тунелът е част от натоварения път Chardham за всевъзможни метеорологични условия, водещ план на федералното държавно управление, свързващ разнообразни индуски места за поклонение.

Висшият държавен чиновник Ранджит Синха сподели, че падащите парчета са попречват избавителната интервенция и прибавиха, че чакат да освободят служащите до вторник вечерта или сряда. Той сподели, че всички служащи са живи и че са ги снабдили с вода и суха храна по водопровод

Семействата на затрупаните служащи са обезпокоени и наблюдават спасяването развой от близко.

Лакшми Пахираи, майка на един от служащите сподели, „ някой, който е там в Утаракханд, се обади и ни сподели, че Сувик е добре и избавителните служащи са приказвал с него. Те споделиха, че е добре и здрав. ”

Срутилата се част от 4,5-километровия (2,7 мили) тунел е на към 200 метра (500 фута) от вход, сподели Карамвир Сингх, чиновник от Националните сили за реагиране при бедствия.

Сингх сподели, че спасителите също са открили контакт с блокираните служащи, употребявайки уоки-токита и в един случай посредством тръбопровода е изпратено документално известие на хартия за връзка с тях.

Синха, държавен чиновник, сподели, че тунелът се е срутил заради свлачище.

Повечето от служащите, останали вътре, са служащи мигранти от цялата страна.

Утаракханд вижда голям поток от поклонници и туристи всяка година, с цел да посетят храмовете, като броят им се усилва с годините заради непрекъснатото строителство на здания и пътища.

През януари държавните управляващи реалокираха стотици хора във краткотрайни убежища, откакто храм се срути и в над 600 къщи се появиха пукнатини заради потъването на земя в и към Джошимат град в района.

Водещи истории

Демократите оказват помощ Джонсън приема законопроекта на Републиканската партия, с цел да избегне прекъсването на държавното управление

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР