Спасителите използват хеликоптери и водни оръдия в сряда, за да

...
Спасителите използват хеликоптери и водни оръдия в сряда, за да
Коментари Харесай

Водни оръдия и хеликоптери спасиха от изпепеляване електроцентрала в Турция

Спасителите употребяват хеликоптери и водни оръдия в сряда, с цел да потушат, обграждащи турска през втората седмица на смъртоносни пожари, поставящи на тестване управлението на президента, заяви Агенция Франс Прес.

Повече от 170 горски пожара изпепеляват южното крайбрежие на Турция и убиха осем души, откакто предходната сряда избухнаха на изток от курорта Анталия и по-късно се разпространиха на запад.

Огнената буря унищожи девствени гори и хиляди говеда.

Пожарите към главните туристически дестинации на Турция също слагат под въпрос очакванията на държавното управление за възобновление на нежната стопанска система посредством туризма.

Службата за сателитен мониторинг на Европейския съюз съобщи, че тяхната активност „ е достигнала невиждани стойности в целия набор от данни, който датира от 2003 година “.

Изглежда турското държавно управление е стреснато от мащаба и свирепостта на пламъците. Неговият медиен наблюдаващ във вторник предизвести телевизионните оператори, че може да бъдат санкционирани, в случай че продължат да демонстрират фрагменти онлайн от пепелища и горящи пожари или фрагменти от въздуха, на които се виждат крещящи хора, които бягат, с цел да спасят живота си.

Самият Ердоган е подложен от дни на насмешки в обществените мрежи, тъй като хвърляше чай, до момента в който обикаля един от засегнатите райони под тежък полицейски конвой.

Опозицията упреква турския президент, че се бави прекалено много в приемането на оферти за задгранична помощ - в това число и от районния противник Гърция - и че не е поддържал вярно самолетите за гасене на пожари.

Ердоган се готви да предприеме политическа контраофанзива с изявление по националната телевизия, планувано за сряда вечерта.

Голяма част от страха и гнева на общественосттаса ориентирани към пожар, който заплашва хълмовете към електроцентрала в курортния град Милас на Егейско море.

Екип на Агенция Франс Прес в Милас видя турски служащи да копаят окопи към централата, с цел да лимитират достъпа на пламъците. Турски хеликоптери и два противопожарни самолета от Испания хвърляха морска вода и огнезащитни средства по близките хълмове и редици изгорени или горящи жилищни здания.

По -голямата част от пламъците изглеждаше загасена и единствено бели облаци пушек се издигнаха от задната част на хълмовете в сряда следобяд.

" Местните управляващи желаеха да евакуираме селото, само че ние в никакъв случай няма да напуснем. Останахме там, където бяхме ", сподели пред АОФП локален електротехник, който се съгласи да бъде разпознат единствено като Ерсой.

" Не мислех да тичам. Ако мислех да тичам, нямаше да има кой да потуши или сдържа огъня ", сподели той.

Основната опозиционна партия, контролираща локалното кметство, сподели, че водородните резервоари, употребявани за изстудяване на централата, са били изпразнени и напълнени с вода като защитна мярка.
 Продължава потушаването на пожари в Гърция, чакат се над 47 градуса Продължава потушаването на пожари в Гърция, чакат се над 47 градуса
Продължава битката с гасенето на пожарите в няколко региона на Гърция. Материалните вреди са големи, само че няма потърпевши хора. Пожарите с...

Кабинетът на Ердоган упрекна за първите пожари край Анталия подпалвачи, които съгласно проправителствените медии са свързани със неразрешената Работничесска партия на Кюрдистан (ПКК), която води от 1984 година протест против страната.

Но от ден на ден държавни чиновници в този момент свързват огнения пъкъл с рискова гореща вълна, която пресуши резервоарите за вода и сътвори условия за огнения пъкъл в огромна част от южната част на Турция.

Експертите предизвестяват, че изменението на климата в страни като Турция усилва както честотата, по този начин и интензивността на горските пожари.

Турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли съобщи, че температурите в беломорския град Мармарис достигнали рекордните за всички времена от 45,5 градуса по Целзий тази седмица.

" Водим доста сериозна война ", сподели министърът пред публицисти. " Трябва да поддържаме морала и мотивацията си високи в тази война. Призовавам всички да бъдат търпеливи. "

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР