Спасители откриха 19 души в свлачищната зона в град Атами

...
Спасители откриха 19 души в свлачищната зона в град Атами
Коментари Харесай

Бедствието в Япония: Има опасност от рухване на 80 жилища

Спасители откриха 19 души в свлачищната зона в град Атами (префектура Шидзуока),. Животът на потърпевшите е отвън заплаха, заяви министър-председателят на страната Йошихиде Суга, осведоми ТАСС. " В момента разполагаме с информация за две жертви, а още двава души са ранени . Съобщава се, че има и хора в неопределеност. По предварителни оценки, 130 здания са тествани ". Преди това, най-малко други 20 бяха оповестени за изчезнали, само че управляващите в Шидзуока се притесняват, че този брой може да се окаже по-голям.

Припомняме, че преди няколко дни породи свлачище в Атами, който е с население от 37 000 души. Дължината му беше към 2 километра. Операцията по търсене на изчезналите продължава. Причината за естественото злополучие са преваляванията, които не престават от няколко дни в централните и източните региони на Япония . На места за два дни паднаха от 400 до 600 милиметра превалявания. Възникнала е заплаха свлачището да унищожи, по предварителни оценки, към 80 къщи.
 По ОПОС стартира подсилване на свлачището при 107-ми км на път ІІ-53 Елена - Сливен По ОПОС стартира подсилване на свлачището при 107-ми км на път ІІ-53 Елена - Сливен
Започна укрепването на свлачището при 107-ми км на второкласния път ІІ-53 Елена - Сливен - Ямбол. Проектът се финансира от Оперативна програма „ Ок...

Все още е мъчно да се оцени действителният мащаб на вредите от бедствието. Властите на Шидзуока означават, че от 100 до 300 къщи, уловени по пътя на свлачището, са били развалени в друга степен. Заради бедствието, трафикът беше пресечен по най-натоварената железопътна линия в Япония, която свързва Токио с огромните градове Нагоя, Осака и Киото. Тази линия минава през префектурите Канагава и Шидзуока, които са най-силно наранени от изобилните превалявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР