Спасихме българите. После ни изгониха и си взеха представител на

...
Спасихме българите. После ни изгониха и си взеха представител на
Коментари Харесай

Соловьов: Спасихме българите. После ни изгониха и си взеха Хоенцолерн за цар

Спасихме българите. После ни изгониха и си взеха представител на династията Хоенцолерн за цар.

Това разгласи в предаването си по съветската държавна телевизия " Россия 1 "  най-популярният съветски водещ Владимир Соловьов. Поводът за изказването му бе " неблагодарността " на арменския народ, който стачкува пред съветското посолство в Ереван, откакто азербайджанската войска нахлу в сякаш защитаваната от Русия противоречива територия (с близо 90% арменско население) Нагорни Карабах.

В частта от монолога си, отдадена на България, Соловьов цитира думи на съветския пропагандист Владислав Шуригин.

" Добър образец от Владислав Владиславович Шуригин, който ни слуша в този момент. Той пише: " Мога да ви напомня, че е допустимо да повторим с Армения това, което се случи с България. " Руснаците, спасете ни ". И когато го направихме, българите споделиха: " Дръжте ръцете си надалеч от суверенитета ни " и представител на династията Хоенцолерн стана цар. "

Russian propagandists complain that the peoples around Russia are ungrateful - Russia saves them, and then they say - “Hands off us! ”
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)

Тук би трябвало да уточним, че Александър Батенберг не е част от Хоенцолерн. За разлика от румънския крал Карол I (1866 – 1914), който изпитва с особена мощ честта на руснаците. Румънската армия участва в Руско-Турската (Освободителна) война от 1877-1878 година и за премия Руската империя анексира Бесарабия. За компенсация румънците получава великодушен подарък от нашите " освободители " - населената най-вече с българи Северна Добруджа. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР