Спасените международни шофьори от горящия ферибот в Гърция постепенно се

...
Спасените международни шофьори от горящия ферибот в Гърция постепенно се
Коментари Харесай

Част от оцелелите при пожара на ферибота край Корфу разказаха за преживения ужас

Спасените интернационалните водачи от горящия ферибот в Гърция последователно се възвръщат от преживения стрес. Те се надяват да бъдат открити живи и техните сътрудници, които са в неопределеност.

„ Забранено е да се спи в камиона, наложително е да сме в каюти ”, изясни пред Георги Присадов, който е оживял след пожара на борда на кораба " Олимпия " в Йонийско море. По думите му избавителните лодки са били претрупани.

Николай Христозов е индивидът, който е провел акцията за прибиране на нашите сънародници. Той описа, че избавените пасажери са стояли над 4 часа на границата с Гърция. И призова за бързото напредване на документите на интернационалните водачи.

„ Най-големите вреди са двамата индивида, които липсват. Оценката на материалните загуби възлиза на към 15-20 млн. лв. ”,  описа Илиян Филипов, притежател на транспортната компания, чиито водачи бяха избавени. 33 от камионите на компанията са били на борда на горящия ферибот.

Седем българи не престават да са в неопределеност . Това изясни краткотрайно ръководещият Генералното консулство на България в Солун Валентин Павлов.

Той съобщи, че последната информация, с която разполага от гръцките управляващи, се отнася до провежданите през вчерашния ден избавителни акции на ферибота . „ За вчерашния ден има открити двама души от търсените . Единият е литовски жител , който е настанен в болница . В късните часове на вчерашния ден е открит трупът на гръцки жител ”, уточни Павлов.

Временно ръководещият Генералното ни консулство цитира информация на Министерството на корабоплаването  на Гърция, съгласно която се търсят 10 индивида, от които седем са български жители.

„ Имената на търсените жители с българска народност бяха изпратени още след започване на избавителната интервенция . Предприети са координирани дейности, с цел да се откри връзка с околните и да се ревизира дали някой не се е обадил инцидентно ”, посочи той.

На територията на Гърция остава един българин, който е настанен в болница. „ Той беше избавен, дружно с един турски водач. Казва се Алекси Пенев ”, заяви Павлов. Целият лист с имената на българите е подаден в Ситуационния център на Министерство на външните работи. Открита е и гореща линия, от която може да бъде получена информация. 

По думите на Валентин Павлов , вяра да има още оживели дава откритият през вчерашния ден мъж на борда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР